Risotto met asperges

Risotto met asperges

Heerlijke risotto met asperges voor een lente dag met witte wijn, parmazaanse kaas en verse platte peterselie.

Risotto met asperges voorbereiden

Zet een pan met water op het vuur en voeg de groentebouillon toe. Snipper twee sjalotjes en hak de stengel selderij in stukjes.

Asperges schoonmaken

Voordat je witte asperges kunt koken moeten de asperges eerst schoongemaakt worden. De gemakkelijkste manier om asperges te schillen is met een dunschiller. Leg de asperge neer op een snijplank, houd de asperge vast bij de kop en schil vanaf de kop naar de onderkant.  Zorg ervoor dat je de asperges goed schilt. Verwijder als laatste een stukje van de onderkant. Het gaat erom dat het droge, houterige gedeelte eraf is. Bewaar de schoongemaakte in een laagje met water.

Asperges koken

Zet een pan met water op het vuur en voeg een beetje zout toe. Leg de schoongemaakte asperges voorzichtig in de pan. Laat de asperges rustig koken. De kooktijd is afhankelijk van de dikte. De asperges zijn gaar als de onderkant zacht aanvoelen.

Risotto koken

Doe een beetje olie in de pan en voeg de gesnipperde ui, selderij en een snuf zout toe.  Stoof beide op een laag vuur voor circa tien minuten. Voeg de risotto toe en laat deze ongeveer twee minuten meesmoren totdat de risotto glazig wordt. Blus met de wijn.

Voeg de hete bouillon lepel voor lepel toe aan aan de risotto. Voeg pas een volgende lepel bouillon toe als de risotto de bouillon heeft opgenomen.  Hou het geheel ongeveer 15 minuten zachtjes aan de kook totdat de risotto gaar is.

Risotto met asperges

Spatel de parmazaanschilfers en de boter door de risotto en breng op smaak met peper en zout (naar smaak). Voeg de asperges toe en strooi net voor het serveren de peterselie over de risotto.

Dit artikel is geschreven door Mevrouw Mus

Mevrouw Mus schrijfster van kostelijkleven.com woont sinds 2012 in de grote stad waar ze geniet van alles wat met koken en natuur temaken heeft. Sinds dien richt ze zich op minimaliseren, consuminderen,tuinieren, handwerken en bewust koken.

Geef uw mening
ster ster ster ster ster