Heb je een vraag? mail ons

Gratis verzending voor alle bestellingen van meer dan € 50,00

Vlierbloesemsiroop

Vlierbloesemsiroop

waardeer

Onderwerp: homemade | 02 september 2022

Vlierbloesemsiroop

De lente komt er weer aan en op veel plekken zie je de crèmekleurige bloemen van de vlier. Met de vlierbloesem van de vlierbessen kun je heerlijk siroop maken. Met dit recept kun je ongeveer 2 liter vlierbloesemsiroop maken.

Ingrediënten

  • 25 grote vlierbloesem (volle bloei)
  • 1,5 liter water
  • 1 kg suiker
  • 3 citroenen
  • 1 sinaasappel

Voorbereiden van de vlierbloesemsiroop

Breng het water aan de kook. Rasp de sinaasappel en de citroenen, doe de zeste samen met de vlierbloesem in een grote kom. Pers de sinaasappel en de citroenen uit en bewaar het sap in de ijskast voor de volgende dag.

Mengen van de vlierbloesemsiroop

Doe het mengsel van vlierbloesem en zeste in het kokende water. Zorg er voor dat het water niet meer op het vuur staat. Dek de schaal met water en vlierbloesem af met een theedoek of folie en laat het minimaal 1 nacht staan om in te trekken.

vlierbloesemsiroop

Zeven van de vlierbloesemsiroop

Zeef het vlierbloesemmengsel met een fijne zeef en giet een grote sauspan, als alternatief kan je het mengsel voor de vlierbloesemsiroop door een theedoek zeven.

Koken van de vlierbloesemsiroop

Voeg de suiker, het citroen- en sinaasappelsap toe aan het mengsel voor de vlierbloesemsiroop en breng het geheel langzaam aan de kook. Blijf tijdens het aan de kook brengen goed roeren om de suiker op te laten lossen. Kook de vlierbloesemsiroop vervolgens  gedurende een paar minuten.

Laat de vlierbloesemsiroop wat afkoelen en giet het met behulp van een trechter in een afsluitbare fles.

Proost!

Categorie

Reviews

Je plaats een waardering over

Vlierbloesemsiroop

ster ster ster ster ster