Zelf mayonaise maken

Zelf mayonaise maken

In de zomer leggen onze kippen elke dag wel een ei. Ik vind het heerlijk om hier zelf mayonaise van te maken. Mayonaise maken is niet heel lastig mits je je aan een paar basisregels houdt. Bovendien kun je op basis van mayonaise vele andere heerlijke sauzen maken.

Mayonaise voorbereiden

Voordat je kan kan beginnen met het zelf maken van mayonaise, moet je ervoor zorgen dat alle ingrediënten op kamentemperatuur zijn.

Mayonaise maken

Doe de eidooiers in een kom en klop met een garde er wat zout en de witte peper, de mosterd en de helft van de azijn door (mag ook met de mixer). Voeg de olie scheutje voor scheutje toe, onder voortdurend kloppen zodat er een dikke en gladde massa ontstaat.

Wanneer ongeveer een derde van de olie door de massa is opgenomen, kun je de resterende olie in een straaltje toevoegen. Roer de resterende azijn erdoor en voeg naar smaak zout en peper toe aan je zelfgemaakte mayonaise.

Reviews

43211

Algemene beoordeling: 4.00

Geef uw mening
ster ster ster ster ster
annabelle schreef op 01 January 2014

zeker lekkere mayonaise! maar.... niet teveel olie gebruiken ik gebruikte mar 225 ml dat is meer dan zat en het sap van een hele citroen is zeker ook heerlijk door de mayonaise.!