Zelfgemaakte oven-chips, ovenheerlijk!

Zelfgemaakte oven-chips, ovenheerlijk!

Met het aanbreken van de vakantieperiode kreeg Kees de Boon zin om weer eens wat uit te proberen. Zo had hij wat aardappels (Frieslanders) uitgestoken en had hij zin om daar chips van te gaan maken. Voor een tuinman zoals Kees was dit een hele onderneming

Het snijden van de zelfgemaakte oven-chips

Snijdt de aardappels in dunne schijfjes, dit kan je doen met een rasp waar een vlijmscherp mesje aan de zijkant zit, een groentesnijder, of een gewoon keukenmes. De schil hebben we aan de aardappels laten zitten, dit zorgt voor een lekker korstje aan de oven-chips. Dep de aardappels af met een stuk keukenpapier of theedoek. Zo blijft er iets minder vocht in zitten en komen de oven-chips lekker knapperig uit de oven.

Het kruiden van de zelfgemaakte oven-chips

Zoals een ware top-kok zal zeggen: “less is more”, dus niet te veel kruiden en zout toevoegen. Een beetje kerrie- of paprikapoeder, zout en olijfolie (paar druppels) zou voldoende moeten zijn voor smaakvolle oven-chips. Uiteraard kan je alle andere kruiden gebruiken die je lekker vindt.

Bakken van de oven-chips

Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de gekruide oven-chips gedurende 20 minuten tot ze mooi goudbruin zijn. Kijk na circa 15min even in de oven of de oven-chips niet te donker worden, de ene aardappelsoort gaart namelijk iets sneller dan de ander.

Serveren van de zelfgemaakte oven-chips

Laat de oven-chips 5 minuten afkoelen voordat je ze serveert. Het is wel lekker om ze warm te serveren!

Zorg er voor dat je genoeg hebt gemaakt voor een tweede shift oven-chips, zodat je een tweede ronde kan geven.

Eet smakelijk!

Dit artikel is geschreven door Kees de Boon

Kees de Boon is een no-nonsense moestuin-maniac en wannabe veggie die graag schrijft over alles dat met de moestuin, groenten, biodiversiteit en zadenruil te maken heeft. Dat doet hij op zijn tuinblog De Boon in de Tuin

Reviews

54321

Algemene beoordeling: 5.00

Geef uw mening
ster ster ster ster ster
Rosa L.M. Kelderman schreef op 15 January 2016

Makkelijk en lekker 10