Heb je een vraag? mail ons

Binnenkort online! De nieuwe webshop van Goed boeren in de stad

Paddenstoelen risotto

Paddenstoelen risotto

54321 (1)waardeer

Paddenstoelen risotto

Heerlijke paddenstoelen risotto met chorizo. Bij het maken van paddenstoelen risotto is het belangrijkste ingrediënt geduld en blijven roeren, dit zorgt voor de heerlijke romige smaak!

Ingredi├źnten

  • 400 gram risotto
  • 400 ml witte wijn
  • 1 liter paddenstoelen bouillon
  • 2 rode uien
  • 1 chorizoworst (200 gram)
  • 50 gram kastanjechampignons
  • 1 portobello
  • 50 gram oesterzwammen
  • 50 gram shi-take
  • 25 gram vers eekhoorntjesbrood
  • 1 teentje knoflook
  • Roomboter
  • Parmezaanse kaas
  • Handje bieslook

Voorbereiden van de paddenstoelen risotto

Snipper de rode ui en knoflook, snijd de chorizo in kleine stukjes en snijd de paddenstoelen. Zet een (braad)pan op het vuur met een klontje roomboter. Voor het maken van paddenstoelen risotto kan je het beste een pan met een dikke bodem gebruiken, zoals een braadpan, dit voorkomt het aanbranden van de risotto aan de bodem van de pan.

Bereiden van de paddenstoelen risotto

Fruit de snipperde ui samen met de knoflook in de pan op middelmatig vuur tot de uitjes glazig zijn geworden. Voeg vervolgens de risotto toe en bak deze kort mee. Blus het geheel af met circa 1/3 van de wijn en roer het geheel goed door. Voeg de rest van de wijn geleidelijk zodat de risotto continue een klein beetje ‘onder water’ staat, maar voeg pas een nieuw scheutje wijn vlak voordat de risotto droog gaat koken. Als alle wijn door de risotto is opgenomen voeg je op dezelfde manier de bouillon toe tot deze is opgenomen, maar houdt circa 50ml bouillon apart. Breng de paddenstoelen risotto verder op smaak met peper en zout. Haal vervolgens de pan van het vuur, doe het deksel op de pan en laat de paddenstoelen risotto nagaren.

Bakken van ingrediënten

Bak de chorizo met een beetje boter in een koekenpan uit en bak de gesneden champignons mee gedurende circa 5 minuten.

Serveren van de paddenstoelen risotto

Zet de pan met de paddenstoelen risotto weer op laag vuur om het geheel weer goed door te warmen en roer de gebakken chorizo en paddenstoelen er samen met een klontje boter door heen. Voeg een beetje bouillon toe indien de paddenstoelen risotto droog dreigt te koken. Serveer de paddenstoelen risotto op een plat of diep pasta bord en garneer het geheel met geraspte Parmezaanse kaas en geknipte bieslook. Eet smakelijk!

TIP: Serveer dezelfde witte wijn bij de paddenstoelen risotto die je hebt gebruikt bij de bereiding.

Reviews

Waardering: 54321

Happy to become one of several customer for this wonder inspiring site D

Gereviewd door Smithd0 op 01-05-2015

Je plaats een waardering over

Paddenstoelen risotto

ster ster ster ster ster