Heb je een vraag? mail ons

Gratis verzending voor alle bestellingen van meer dan € 50,00

Meringue lemon cheesecake

Meringue lemon cheesecake

54321 (1) waardeer

Onderwerp: de-bakkerij | 05 september 2022

Meringue lemon cheesecake

De meringue lemon cheesecake is mijn favoriete cheesecake omdat hij door de citroen lekker fris wordt en hierdoor minder zwaar lijkt dan de klassieke cheesecake. De tijd die je moet wachten (tijd die nodig is voor afkoelen) voordat je van de meringue lemon cheesecake kan genieten wordt zeker beloond, gelukkig is het qua bereiding wel een erg makkelijke taart om te maken. 

Ingrediënten

  • 400 gram roomkaas
  • 250 gram zure room
  • 1 pak Bastogne koeken
  • 125 gram boter
  • 300 gram suiker
  • 6 eieren
  • 1 citroen

Maken van de bodem voor de meringue lemon cheesecake

Kruimel de Bastogne koeken met een stamper of in de keuken en smelt de boter in een kleine koekenpan. Bedek voor de meringue lemon cheesecake de bodem van een springvorm met bakpapier en vet de zijkant van de springvorm in. Doe de Bastogne kruimels in een grote kom en meng deze met de warme boter. Giet het geheel in de springvorm, verdeel gelijkmatig en druk goed aan met een lepel of onderkant van een glas. Je kan er voor kiezen om het koekmengsel voor de meringue lemon cheesecake alleen over bodem te verdelen, of ook tegen de zijkant van de springvorm aan maken. Op de laatste manier krijg je ook een mooie koekrand aan de zijkant van de meringue lemon cheesecake. Zet de springvorm met de bodem voor de meringue lemon cheesecake weg in de koelkast en laat goed koud worden, circa 1 uur.

Bakken van de meringue lemon cheesecake

Verwarm de oven voor op 160 graden. Voor de vulling van de meringue lemon cheesecake doe je de roomkaas, zure room, en 150gr suiker in een beslagkom en meng dit geheel goed door elkaar.  Rasp de zeste van 1 citroen en doe dit samen met 2el citroensap bij het mengsel. Voeg 3 eieren er aan toe en mix het geheel wederom goed door elkaar. Pak de springvorm met bodem voor de meringue lemon cheesecake uit de koelkast en verdeel de vulling er over heen en zet hem in de oven voor circa 1 uur. Maak tijdens het bakken de oven niet open, dan kan de meringue lemon cheesecake inzakken en hierdoor gaat hij scheuren. 

Afkoelen van de meringue lemon cheesecake

Zet nadat je de meringue lemon cheesecake hebt gebakken de oven uit en zet de deur van de oven op een kiertje. Haal de meringue lemon cheesecake niet direct uit de oven! Nadat de oven afgekoeld is kan je meringue lemon cheesecake uit de oven halen en verder af laten koelen. Zet de cheesecake nadat deze goed is afgekoeld in de koelkast en laat hem circa 3 uur verder afkoelen en opstijven.

Afbakken van de meringue lemon cheesecake

Verwarm de oven voor op 200 graden. Splits 3 eieren en klopt het eiwit voor de meringue lemon cheesecake stijf. Let op dat je een vetvrije kom en mixer gebruikt, anders wordt het eiwit niet stijf.  Voeg als het eiwit stijf is langzaam 150gr suiker toe en klop totdat je mooie pieken van het eiwit kan maken.

Verdeel het opgeklopte eiwit over de meringue lemon cheesecake en zet in de voorverwarmde oven en bak gedurende 8-10 minuten totdat het eiwit mooi bruin is gekleurd.

Serveren van de meringue lemon cheesecake

Laat de meringue lemon cheesecake na de tweede keer bakken weer afkoelen en laat nog een uur in de koelkast afkoelen om weer lekker stijf te worden.

Eet smakelijk!

Tip: maak de cheesecake een dag van tevoren en laat deze ’s nachts in de koelkast opstijven, bak de meringue lemon cheesecake de volgende dag af zodat je bij de koffie kan genieten van deze heerlijke cheesecake!

Reviews

Waardering: 54321

Heerlijk!

Gereviewd door Yvonne op 24-12-2021

Je plaats een waardering over

Meringue lemon cheesecake

ster ster ster ster ster