Pesto van rucola

Pesto van rucola

Heerlijke pesto van rucola maken is simpel, heerlijk op bijvoorbeeld zelfgemaakte toast of verse pasta.

Bereiding pesto van rucola

Was de rucola, en stop het in een blender. Voeg de pijnboompitten, het ontvelde en in stukjes gesneden teentje knoflook en wat olie toe en mix het even flink. Doe vervolgens beetje voor beetje de olijfolie erbij tot de pesto smeuïg genoeg is. Blender het geheel totdat de noten nog een beetje kruimelig zijn. Je kunt ook walnoten of pecannoten gebruiken in plaats van pijnboompitten. Zo kan je variëren en smaakt de pesto van rucola elke keer weer anders! Naar smaak afmaken met zout en peper.

Houdbaarheid pesto van rucola​

Verse pesto is circa vier dagen houdbaar in de koelkast. Je kunt dit enkele dagen verlengen door een beetje olijfolie in het potje met pesto  te gieten, zodat de pesto niet in aanraking komt met lucht. Sluit het potje af met met deksel. Als je de pesto weer wilt gebruiken dan kan je de olie er doorheen mengen met een lepel.

Zelf toast maken

Snij de korsten van een paar sneeën casinobrood. Snij nu de sneeën doormidden. Verwarm een koekenpan op een laag vuur, zonder olie of boter. Doe nu doe je de stukjes casinobrood in de koekenpan ongeveer een minuutje aan iedere zijde totdat het brood goudbruin is.

​Eet smakelijk!

Geef uw mening
ster ster ster ster ster