Vis in zoutkorst

Vis in zoutkorst

Het bakken van vis in zoutkorst zorgt voor een heerlijk sappige smaak. Doordat het zout de vis afsluit, gaat er geen vocht verloren. je zou denken dat de vis in zoutkorst erg zout smaakt, maar dat is niet het geval. Voor dit recept gebruiken we twee zeebaarsen van 500 gram per stuk. Je kunt ook een aantal dorades of zeeforel gebruiken

​Gebruik verse vis voor vis in zoutkorst. Maak de buikholte schoon, of laat dit schoonmaken. Ontschub de vis niet!

​Bereiding vis in zoutkorst​

Verwarm de oven voor op 230c°. Vul de buikholte van de vis met citroen, venkel en dilletakken. Neem een bakplaat /  braadslee / bakblik. Strooi een laag ± 2,5 cm zeezout op de bodem van de plaat/schaal. Leg de gevulde zeebaarsen op de zoutlaag en bedek deze rondom met een laag zout van maximaal 2cm. gebruik je meerdere vissen, leg deze dan naast elkaar met enige ruimte er tussen. Zo krijg je meerdere hoopjes.

Maak de zoutlaag niet te dik. Maak je handen even nat onder de kraan en druk de vis in zoutkorst aan. Herhaal het natmaken van je handen een aantal malen zodat de hele zoutkorst licht vochtig is.

​Bak de vis(sen) af gedurende 25 minuten op 230c°. Neem na de bakplaat uit de pan uit de oven en laat hem 5 minuten rusten. Voor de zekerheid kan je controleren of de vis gaar is door een metalen satéprikker door de vis in zoutkorst heen te prikken, even te laten zitten, er uit te halen en te voelen of de prikker er volledig warm uit komt. 

Tik de zoutkorst met een zwaar voorwerp open, veeg met een keukenkwast enig zout weg en serveer de vis half of nog geheel in de korst op een schaal.

Tips voor vis in zoutkorst

  • Gebruik je meerdere vissen, leg deze dan naast elkaar met enige ruimte er tussen. Hierdoor voorkom je dat een gedeelte van de vis niet gaart.
  • Controleer voordat de vis in zoutkorst in de oven gaat goed of de zoutkorst de vis(sen) goed afsluit. Het is belangrijk dat er geen lucht of vocht kan ontsnappen tijdens het bakken. Zo blijft de vis heerlijk sappig.
  • ​Je kunt gerust de vis ook zonder buikvulling bakken. Door deze manier van bakken blijft de vis heerlijk sappig en geweldig van smaak.

​Eet smakelijk!

Geef uw mening
ster ster ster ster ster