Heb je een vraag? mail ons

Gratis verzending voor alle bestellingen van meer dan € 50,00

Bietencarpaccio met geitenkaasdressing

Bietencarpaccio met geitenkaasdressing

waardeer

Onderwerp: homemade | 19 februari 2023

Bietencarpaccio met geitenkaasdressing

Bietencarpaccio is een heerlijk en simpel gerecht om te maken. Je kunt er heel veel verschillende varianten van maken maar deze bietencarpaccio met geitenkaasdressing is een absolute aanrader

Jeffrey Otten
Moestuin, kippen & Recepten

zijn gezond en zitten boordevol met vitamines. Bieten zijn eenvoudig te bereiden en je kunt makkelijk zelf bieten kweken. Geitenkaas is ook erg gezond, het bevat veel calcium en eiwitten.
 
Je kunt bietencarpaccio serveren als bijgerecht of als hoofdgerecht.

✓ Altijd voordelig geprijsd

Bietencarpaccio met geitenkaasdressing

Ingrediënten

Deze bietencarpaccio met geitenkaasdressing is voor vier personen en bevat de volgende ingrediënten.

  • 3 rauwe bieten
  • 3 takjes verse tijm
  • 4 el olijfolie
  • 1 el appelcider azijn
  • 1 el honing
  • 1 tl zout
  • 1/2 citroen
  • 100 gram geitenkaas
  • 50 gram walnoten

Bereiding van bieten

Maak de bieten schoon. Verwijder de wortels en bladeren en was de bieten onder de kraan.

Bieten koken, zomerbiet of winterbiet?

Om de bieten te koken heb je nodig:

  • Ongeschilde, gewassen bieten
  • Water
  • 1 tl zout

Er is een verschil in de kooktijd tussen zomerbieten  en winterbieten. De kooktijd regel is

  • Zomerbieten; 20 tot 30 miniuten
  • Winterbieten; 1,5 tot 2 uur

Wilt je weten of de biet gaar is? Prik er met een vork in en als de biet zacht is dan is deze gaar. Een andere manier om de gaarheid te controleren is dat de schil los laat als de biet gaar is.

✓ Altijd voordelig geprijsd

Schillen en borden opmaken

Haal de blaadjes van de takjes tijm en voeg deze toe aan de olie, azijn en honing tot klop tot een dressing. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil in de dressig.

Tip: Doe alle ingredienten in een glazenpot, voeg alle ingeredienten toe. Draai de deksel en erop en dan flink schudden.

Serveren

Verdeel de dressing en de geitenkaas over de verschillende borden met bietenplakjes. Hak de walnoten in kleinere stukjes en strooi deze over de bietencarpaccio met geitenkaasdressing.

de walnoten en kleinere stukjes en strooi deze over de bietencarpaccio

Eet smakelijk!

Categorie

Reviews

Je plaats een waardering over

Bietencarpaccio met geitenkaasdressing

ster ster ster ster ster