De eerste meters…..

De eerste meters zijn gemaakt en ik ben niet ontevreden. Het volgende heb ik de afgelopen week kunnen doen

  • Stroom aangelegd in het kasje
  • Oppottafel verstevigd en extra planken gemaakt voor extra opbergruimte
  • Kas opgeruimd
  • Kippenhok volledig afgebroken en een nieuw bak van gemaakt
  • Compostbak opgeruimd

Zaai- en kweekplan

Ik heb een klein begin kunnen maken aan het zaai- en kweekplan. Zo heb ik in Excel een overzicht gemaakt van mijn moestuin (zal ik binnenkort delen). Op deze manier probeer ik precies aan te geven wat en wanneer ik ga kweken. Het is iets meer werk dan ik had verwacht omdat ik heb besloten om per groente ook aan te geven hoe lang het duurt. 

Zaden

Zoals gewoonlijk is het plan nog niet af maar heb ik alweer teveel verschillende zaden besteld. Ik heb er dit jaar ook voor gekozen om "mini" groenten te bestellen. Kijken of we op deze manier meer verschillende groenten kunnen kweken.

Permacultuur in je moestuin

Niet het hele boek gelezen, maar wel de belangrijkste hoofdstukken. Ben erg te spreken over dit boek, het geeft een heldere uitleg over hoe je permacultuur kan toepassen. Er zijn ook zekers een aantal zaken die ik wil gaan toepassen, zoals mulchen. Voor de rest is mijn moestuin nu te klein om alles toe te passen. Als ik ooit ga verhuizen en ik de ruimte heb dan is permacultuur zeker een optie.

Voor de liefhebber heb ik een artikel geschreven permacultuur de basis

Laat een reactie achter
GysRxzIl schreef op 27 April 2020

gvYVuXQjtb

TvbRtDhQ schreef op 06 June 2020

FWbzsJTvux

TbOLHvXFYx schreef op 14 July 2020

YlWrSyRx

cEKunFNG schreef op 08 August 2020

NRrWvXCFmfAIwLuj

oJNRmVyskpIZuFP schreef op 14 September 2020

GViIaMmjsJR

LoSPmehbuDQyIK schreef op 27 November 2020

hduqyZmNzirlAME

SYkMghrnameiTbRc schreef op 14 December 2020

gbfDzLdExIyKa

ZDlNRenohVIasf schreef op 27 December 2020

gJtYknaohOcTZ

lymQWtOsKYfvgR schreef op 12 January 2021

kYilIyQB