Edwardian Farm

Edwardian Farm is een historische documantaire tv-serie in twaalf delen. Edwardian Farm is voor het eerst getoond op BBC Two van november 2010 to januari 2011. 

In de serie proberen historicus Ruth Goodman en archeologen Alex Langlands en Peter Ginn een boerderij te leiden zoals het zou zijn gegaan in het Edwardiaanse tijdperk (1901 tot 1910).  Edwardian farm is opgenomen op Morwellham Quay, een historische haven en dorp in Davon.

Overzicht van aflevering

De serie bestaat uit 12 afleveringen. Hieronder een korte omschrijving van elke aflevering van Edwardian Farm

Aflevering 1: September

In de eerste aflevering gaat het trio aan de slag met hun nieuwe huis, schrobben van plavuizen en schonmaken van een verstopte schoorsteen. Ze maken een ouderwetse hooiberg, huren een een steenhouwer voor het maken van een trog. Ruth kookt het hoofd van een schaap tot een stoofpot.

Aflevering 2: Oktober

Alex en Peter gaan geiten melken. Ze beginnen met het aanleggen van een aarbeienveld. Ruth gaat spek roken en appels wecken. Alex en Peter gaan apelcider maken. En als laatste vieren ze Halloween in Edwardiaanse stijl.

Aflevering 3: November

Ruth bereidt zich voor op de komst van varkens op de boerderij. Alex en Peter gaan ploegen met paarden en ze gaan ploegen met 's werelds oudste nog werkende tractor. Peter begint een Edwardian forellenkwekerij. Ruth maakt een sloe gin voor Kerstmis.

Aflevering 4: December

De winter begint en Ruth, Alex en Peter moeten opzoek naar een andere manier om geld te verdienen. Peter en Alex van krabben vangen, terwijl Ruth zichzelf verhuurt voor huishoudelijk werk. Ruth rijdt voor het "eerst" op een fiets en probeert reinigingstechnieken uit de Edwardiaanse periode. Ze vieren Kerstmis zoals arme boeren dat gedaan zouden hebben en luisteren naar een kerstboodshap.

Aflevering 5: Januari

Door de aanhoudende winter gaan Peter en Alex aan de slag in de "King Edward Mine". Ruth gaat aan de slag met het maken van kant.

Aflevering 6: Februari

Peter, Alex en Ruth zitten alweer 6 maanden op de boerderij. Deze aflevering heeft een iets andere vorm dan de rest van de afleveringen, aan de hand van een brief beschrijft Ruth de gebeurtenissen van één dag op de boerderij.

Aflevering 7: Maart

De lente komt eraan. De lammeren worden geboren. De narcissen worden geoogst en verzonden met de trein het hele land in.

Aflevering 8: April

Het is april en de tijd wordt verdeeld tussen het land en zee.

Aflevering 9: Mei

Er komen toeristen naar "Edwardian Farm".

Aflevering 10: Juni

Het is juni en Alex en Peter begeleiden de schapen naar hun nieuwe heide. Ruth maakt haar eigen kaas.

Aflevering 11: Juli

In juli wordt er geoogst, Ruth gaat vissen op zalm en Peter en Alex gaan kersen plukken. Verder genieten ze van hun jaarlijkse vakantiedag.

Aflevering 12: Augustus

In augustus komt er een einde van het jaar op "Edwardian Farm".

Meer informatie over Edwardian Farm

BBC Edwardian Farm page
Morwellham Quay website

Laat een reactie achter
MpPTbAUXwRi schreef op 02 June 2021

yzYmRjCMpefZcVH

shIArOmkaTNViye schreef op 24 June 2021

dygGTAHEFmSiaW

jKEMFqDesLVhQ schreef op 03 July 2021

RYVuUGqeov

nmzcoiTNrZOu schreef op 21 July 2021

qVMuOAiTxK