Gevulde paprika

Gevulde paprika

Gevulde paprika, een heerlijk alternatief om als bijgerecht te serveren, maar ook zeer geschikt als vegetarisch hoofdgerecht.

Voorbereiding voor gevulde paprika

Verwarm de oven op 200 °C en breng een pan met water en vleugje zout aan de kook. Kook hierin de geschilde aardappelen ca. 15 minuten gaar. Giet af en laat ze wat afkoelen. Halveer ondertussen de paprika's en haal de zaadjes en zaadlijsten er uit. Kwast ze aan de buitenkant in met olijfolie en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Snijd de cherry tomaten in vieren en haal de zaadjes + vocht uit de tomaatjes

Vullen van de gevulde paprika

Snijd de aardappelen in blokjes en doe ze in een schaal. Snijd de feta in blokjes en voeg deze samen met de gesneden cherry tomaten toe bij de aardappelen. Meng de pesto goed door het mengsel. Voor de pesto kan je zowel groene als rode pesto gebruiken, ook kan je natuurlijk 2 gehalveerde paprika's vullen met groene pesto en de 2 andere met rode pesto.

Verdeel vervolgens de vulling over de gehalveerde paprika's.

Bakken van de gevulde paprika

Plaats de bakplaat met de gevulde paprika's in de oven en bakt gedurende circa 45 minuten.

Bestrooi de gevulde paprika met de scheurde basilicumblaadjes en doe er wat evrse peper overheen voordat je ze opdient.

Eet smakelijk!

Dit artikel is geschreven door Mevrouw Mus

Mevrouw Mus schrijfster van kostelijkleven.com woont sinds 2012 in de grote stad waar ze geniet van alles wat met koken en natuur temaken heeft. Sinds dien richt ze zich op minimaliseren, consuminderen,tuinieren, handwerken en bewust koken.

Geef uw mening
ster ster ster ster ster